Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Vad ceva frumos in fiecare om si in tot ceea ce ne inconjoara. Cum ceva fara utilitate (ceva vechi, un rest, ceva incomplet) devine uimitor, magic si iti aduce bucurie? "Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, e necesar sa muncesti pentru asta." Richard Bach. Blogul acesta a aparut datorita metaforei cum o bucati mici de material aparent inutile prin pasi concreti si perseverenta, pot fi transformate, pot deveni un accesoriu unic, minunat: deci te invit alaturi de mine intr-o calatorie in care sa descoperi cum poti transforma ceea ce acum in viata ta este aparent inutil, nefolositor, in ceva frumos, minunat, care sa iti aduca "magia bucuriei".

luni, 27 ianuarie 2014

MMM...INTERESANT, CEA MAI PUTERNICA TEHNICA DE PRIORITIZARE SI EFICIENTIZARE

Stiati ca Universului ii place echilibrul? Ca atunci cand este un gol, el imediat va fi umplut?

Ti s-a intamplat sa schimbi zugraveala din casa si uneori cand te uiti pe pereti sa vezi " cu ochii mintii" cum era inainte? Ti s-a intamplat sa schimbi mobila prin casa si sa te lovesti de mobilier fiindca refaceai "mental si fizic" aceleasi trasee? Sa schimbi locul de munca sau domiciliul si sa te trezesti ca mergi pe acelasi drum catre vechiul? Dar culoarea parului ai schimbat-o vreodata? ( aici iti pot spune din propria mea experienta ca m-am vopsit blonda acum 3 ani, dupa ce am fost roscata peste 10 ani , in adolescenta satena, doar cand am fost copil pana la 5 ani eram blonda; dupa ce m-am vopsit blonda cand ma uitam in oglinda parca nu eram eu, cand vorbea cineva despre blondele din incapere eu ma uitam sa vad cine e blonda, iar visurile cu mine nu aveau imaginea mea blonda).

Mintea noastra subconstienta este un instrument exceptional, este "pilotul nostru automat", dar ea functioneaza cu "programe" pe care noi le-am implementat prin repetitie. Orice facem in mod repetat, la un moment dat dupa suficiente repetitii devine automatism, organismul nostru salveaza astfel energie pentru a se putea concentra pe ce altceva este nou. Este ca atunci cand mergem prin padure pe acelasi drum, pamantul se batatoreste, devine poteca si pasii nostri urmeaza automat acelasi traseu.

Sa luam exemplul exercitiului  ACOLO UNDE ITI INDREPTI ATENTIA, ACOLO SE DUCE ENERGIA http://www.magiabucuriei.blogspot.ro/2013/12/serialul-acolo-unde-iti-indrepti.html

Cum a fost pentru mine sa il fac impreuna cu cititorii pe pagina de facebook timp de 30 zile, asa cum mi-am luat angajamentul? Ce am simtit, ce provocari am intampinat? Cum sunt acum dupa aceasta experienta?
  • a fost frumos sa-i dau mintii mele de lucru sa memoreze de-a lungul zilei ce a fost pozitiv, pentru ca seara aveam treaba, de scris ce am promis :)
  • m-am bucurat enorm cand si alte persoane au impartasit ce au gasit pozitiv in ziua respectiva si m-am inspirat pentru ce  imi doresc 
  • am impartasit prietenilor exercitiul si am avut teme frumoase de discutie datorita lui
  • DAR nu eram obisnuita sa scriu, incat uneori pentru a scrie 5 randuri stateam si cate o ora :)
  • uneori dupa ce scriam, din greseala stergeam, mai ales cand am facut traduceri ale citatelor sau rezumate ale inregistrarilor audio ascultate, DAR respiram adanc si o luam de la capat, le scriam din nou
  • am avut si zile in care nu mai aveam chef sa scriu nimic pozitiv, imi venea sa spun numai frustrarile si provocarile de peste zi 
  • si sunt fericita ca am facut aceste 30 zile fiindca acum scriu mult mai usor, gasesc mai repede motive de bucurie!
DAR AM UN SECRET CARE M-A AJUTAT SI TI-L IMPARTASESC-pentru a-l face in continuare impreuna urmatoarele 30 de zile. Pe locuri, fiti gata, start:  


  • Iti alegi un cuvant care sa iti defineasca ziua si spui ASTAZI IMI PROPUN SA EXPERIMENTEZ ....(  DETERMINARE, BUCURIE, EFICIENTA, ARMONIE, PERSEVERENTA......etc) in tot ceea ce fac. Aici e un mare secret fiindca mintea ta are acum o directie.
  • la inceputul zilei faci lista TO DO (va amintiti ca de la ea a pornit exercitiul), scri in capul listei cuvantul zilei :)
  • subliniezi cel mai important lucru de facut pe care daca-l finalizezi te simti bine cu tine, simti ca are cel mai mare impact asupra vietii mele
  • si aici e cheia...scri ....MMM...INTERESANT... , iti iei un ceas la mana, si scri tot ce faci indiferent daca are legatura cu ce ai pe lista sau nu -de exemplu 8- trezit/baie/pahar cu apa; 8.15 exercitii fizice, deschis facebook; 8.30.dus; 8.45 mic dejun/spalat vase. 9. imbracat ; 9.20 stat de vb la telefon cu prietena-timp de 20 minute :) . Nu rata nimic: ai sa observi: ca imbracatul uneori iti ia mai mult decat crezi, ca stai la telefon mai mult, ca incepi ceva si nu termini, nu-i nimic, doar observa si spune: ...MMM....INTERESANT. 
ATENTIE! Acest exercitiu are efecte secundare:
  • constientizezi derularea"programelor vechi" pe pilot automat
  • devi prezent si te observi cand esti TU de parte ta prin activitatile pe care le faci
  • sti ce iti consuma timp si ce iti aduce rezultate
  • observi ca faci "multe", deci incepi sa iti dai credit, sa fi de partea ta
Deci, de maine timp de 30 zile, de data aceasta dimineata:
  1. alegi cuvantul zilei pe care vrei sa-l experimentezi, 
  2. spui MMM...INTERESANT cat de des iti aduci aminte si mai ales cand te surprinzi facand ceva ce nu are legatura cu lista ta
  3. si faci o lista (in agenda, pe o foaie pe care mazgalesti, nu conteaza, important e sa scri de mana si sa scri in fiecare ora cat de des poti tot ce faci), iar seara impartasim ce experienta ne-a surprins placut pe parcursul zilei ( moment de AHA se numeste in coaching- ce revelatie, ce ai invatat din aceasta experienta).

Mult succes, am mare incredere in tine!
Cu drag si bucurie,
Laura



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu